joi, 6 iunie 2013

Tarta Galette cu capsuni

Laudata fie gastronomia franceza pentru aceasta tarta minunata si foarte usor de preparat!
Galette este deopotriva o tarta rustica si totusi eleganta, aluat crocant, cu mult unt si foarte putin zahar, alaturat unei umpluturi simple, dar savuroase, de fructe proaspete.
Bon appetit!


INGREDIENTE ALUAT:
300g faina tip000
1 lingurita sare
1 lingura zahar
220g unt rece
6 linguri apa rece

UMPLUTURA:
400g capsuni
4 linguri zahar
1 lingura rasa amidon

+ 1 ou (cat mai mic) + 1 lingura zahar

PREPARARE:
Intr-un castron mare se amesteca ingredientele uscate (faina, sare, zahar), apoi se adauga untul abia scos de la rece si taiat cubulete cat mai mici.
La inceput untul se taie cu ajutorul unei palete, apoi, cand cubuletele rezultate s-au acoperit cu faina, se faramiteaza cu ajutorul degetelor. In final trebuie sa rezulte o compozitie cu aspect nisipos.


La final se adauga apa si se incorporeaza folosind mana, pana cand se obtine un aluat compact, nelipicios. Pentru ca untul sa nu aiba timp sa se topeasca, aceasta operatie trebuie facuta intr-un timp cat mai scurt.
Bila de aluat se imbraca in folie transparenta si se introduce in frigider, unde se pastreaza cel putin 30 minute.


Capsunile spalate si curatate de codite se feliaza si se pastreaza intr-un castron.

Aluatul se scoate din frigider si se transfera pe o foaie de copt. Se lasa 2-3 minute sa devina maleabil, apoi se intinde cu sucitorul. Daca aluatul este lipicios, se adauga putina faina pe sucitor si pe aluat.
Se urmareste a obtine o foaie destul de grosuta, cam de 0,5cm.


Cand aluatul este intins, se presara zaharul si amidonul peste capsuni, apoi se amesteca superficial. Capsunile vor incepe imediat sa isi lase siropul si de aceea trebuie transferate cat mai rapid in centrul aluatului.
Fructele se niveleaza pe aluat, astfel incat sa nu formeze un strat foarte inalt, apoi se acopera cu marginile aluatului, rasfrante bucata cu bucata.
Pentru o intelegere mai exacta a procesului de impaturire, urmariti video-ul urmator, mai ales partea de la momentul 3:30.


Pentru a asigura pastrarea umpluturii in interiorul aluatului, acesta se preseaza usor pe zonele suprapuse.
Inainte de a fi introdusa in cuptorul preincins, tarta (zona de aluat de deasupra) se unge cu oul batut, apoi se presara cu zahar tos.


Se coace 40-45 minute la foc mediu.
In timpul coacerii capsunile vor lasa mult sirop, care va incepe sa fiarba, dar care se va absorbi dupa ce tarta va fi scoasa din cuptor.

Tarta se serveste dupa ce s-a racit complet, iar siropul s-a inchegat (datorita prezentei amidonului).


Sursa: A Dash of Zest

3 comentarii:

  1. Inca nu am incercat acest galette desi imi place f mult cum arata si acum avem si cu ce le umple :P
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt minunate! Am facut pana acum cu majoritatea fructelor, dar aceasta cu capsuni este dementiala. Iar blatul cu mult unt face diferenta.

      Ștergere
  2. Dr. Makha este un om cu mari puteri spirituale din cauza puterii sale de vrajă, am reușit să-mi recuperez soțul după 3 ani de divorț. Treceam printr-o perioadă foarte proastă din cauza divorțului, așa că căutam ajutor online când am dat peste mărturia unei doamne care a descris cum vrăjitorul a ajutat-o ​​să aibă un copil folosind un medicament pe bază de plante, am primit contactul. si i-a explicat situatia, a facut o vraja si sotul meu s-a intors la mine in a treia zi inca e magie pentru mine, sunt foarte fericit sa revin cu iubirea vietii mele. îl puteți contacta pe Dr. Makha vrăjitorul la numărul său de whatsapp: +1(815)564-3618 sau e-mail: makharituals@gmail.com el m-a ajutat Sunt sigur că vă va ajuta și cu problema vieții tale.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...