sâmbătă, 4 februarie 2012

Biscuiti inimioare

Pentru acea sarbatoare care prinde radacini din ce in ce mai puternice pe taramurile noastre, copiii au format si decorat inimioare dulci, iar mami mai mult a stat si a supravegheat consumul de zahar pe gura de pitic. S-au distrat, au incercat sa deguste din toate (zahar, aluat, glazura, bombonele), paziti din umbra de ochiul din ceafa al lui mami, pe care inca nu sunt foarte convinsi ca nu il am, iar eu continui sa-i tin sub control cu aceasta poveste. :))
Piticii au fost foarte mirati sa vada ca am folosit glazura si foarte reticenti atunci cand le-am dat voie sa o si manance. De ce? Inca sunt dispusi sa inteleaga si sa respecte faptul ca alimentele colorate nu sunt sanatoase. Totusi,  i-am lasat linistita sa manance biscuitii glazurati, deoarece frumoasa culoare rozalie provine dintr-o simpla lingura de compot de visine. :D
Sa fiti iubiti!



INGREDIENTE pentru 2 tavi (aprox. 50 buc):
110g unt moale
50g zahar pudra
60g zahar
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 ou
280g faina 000
1/2 lingurita sare

GLAZURA:
60g zahar pudra
1-2 linguri sirop din compot de visine
1 lingura miere

PREPARARE:
Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul, la viteza medie, timp de 3 minute, pana la obtinerea unei creme.
Se adauga esenta si oul, continuand a amesteca.

Faina si sarea se amesteca, apoi se adauga treptat, in compozitia cu unt. Se framanta un aluat moale, care apoi se imbraca in folie transparenta si se refrigereaza cel putin 1 ora.


Cu 15 minute inainte de a se intinde foaia de aluat, acesta se scoate din frigider, pentru a deveni usor de manipulat.
Bucata de aluat se intinde pe masa infainata, in foaie de 1/2 cm, din care se taie forme.

Inimioarele se asaza in tava acoperita cu hartie de copt. Restul de aluat se reintroduce in frigider.


Biscuitii se coc timp de 10-12 min, in cuptorul preincins, la temperatura medie.


Cand sunt gata, se transfera pe un grilaj la racit.
Tava se lasa si ea la racit, apoi se repeta operatiunea, pentru aluatul ramas.

Cat timp biscuitii sunt la racit se pregateste glazura, amestecand zaharul pudra cu mierea si siropul din compot. Se amesteca pana se obtine o consistenta usor lichida.


Glazura se intinde pe biscuitii raciti, in strat subtire cu un cutit de unt. Dupa glazurare, se presara ornamentele dorite, apoi se lasa deoparte, pentru a permite glazurii sa se usuce.


Un comentariu:

  1. Acesti biscuiti sunt foarte buni, i-am facut de Valentine Days dar i voi face face si saptamana viitoare. Multumesc de reteta!!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...