vineri, 28 octombrie 2011

Fursecuri cu branza, lamaie si mac

In ultimele doua saptamani am tot intentionat sa merg cu piticii in vizita prin vecini, sa se joace cu prietenii lor, asa ca am tot pregatit pentru ei fursecuri peste fursecuri, dar de fiecare data aparea ceva si nu mai ajungeam sa le servesc micutilor pofticiosi. Astazi am reusit in sfarsit si, printre ture cu bicicleta/trotinete/masinute/role in jurul casei, fiecare a gustat cateva fursecuri pufoase si fin aromate, apoi s-a distrat privind la macul ramas printre dintii celorlalti. :)
Trebuie sa recunosc ca sunt foarte incantata de aceasta reteta; am mai folosit alaturarea de lamaie si mac intr-un dulce, dar acum este prima oara cand sunt multumita de ea, reusind sa obtin exact acea aroma usoara de lamaie care sa incante papilele si in acelasi timp sa nu le agreseze cu prea multa aciditate. In plus, incluzand branza printre ingrediente, fursecurile au iesit pufoase si moi, pastrandu-si aceste calitati si a doua zi de la preparare.


Si ca sa o laud putin si pe Alexutza, fursecurile au fost special facute sub forma literei S, deoarece, in urma primei vizite la logoped, matza mica a invatat sa pronunte corect sunetele S, Z si F. :)


INGREDIENTE pentru 2 tavi (aprox. 40 buc):
220g unt moale
90g branza de vaci sau crema de branza
210g zahar
1 ou mediu
2 linguri suc de lamaie
320g faina 000
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
1-2 linguri mac

PREPARARE:
Untul se freaca impreuna cu branza, apoi se adauga zaharul, oul si sucul de lamaie, amestecand dupa fiecare.


Faina se siteaza, se amesteca impreuna cu sarea si praful de copt, apoi se adauga, treptat, in compozitia cu unt. La final se adauga macul si se amesteca usor, cat sa se distribuie uniform in aluat.


Aluatul se pune cu lingura in sprit, cu care se formeaza melcisori dubli (in forma literei S) sau se asaza gramajoare, cu lingurita in tava acoperita cu hartie de copt.






Fursecurile se coc 15min, la foc mediu, in partea de sus a cuptorului preincalzit. Sunt gata atunci cand se coloreaza usor pe margini, dar sunt inca moi la atingere.
Se transfera cu grija pe un grilaj si se lasa la racit.


Un comentariu:

  1. ooooo...pai atunci felicitari pentru iubita noastra!!! Bine ca raman totusi inregistrarile pentru a ne aminti cum ne vorbea Alexutza "la inceput" :) Ce-mi spui de Mateutz? El cum m sta cu pronuntia?
    pupez cu drag si dor

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...