marți, 29 martie 2011

Palmieri cu nuca si scortisoara



INGREDIENTE pentru 20 buc:
1/2 pachet aluat foietaj (1 foaie)
100g nuca macinata
50g zahar tos
1 lingurita scortisoara

PREPARARE:
Foaia de aluat decongelata se intinde pe un prosop de bucatarie pe care am presarat zahar. Pe foaie se presara amestecul de nuca-zahar-scortisoara, presand apoi cu sucitorul. Foaia se intoarce pe partea cealalta si se repeta operatiunea.
Marginile foii se indoaie cam 5 cm, inspre centrul acesteia, se presara amestecul cu nuca, se intinde din nou cu sucitorul. Marginile foii se tot indoaie inspre interior pana ajungem sa le suprapunem parte pe parte (ca atunci cand inchidem o carte). La final mai intindem usor cu sucitorul pt a ne asigura ca amestecul a aderat la aluat.

Din "ruloul" de aluat obtinut se taie felii de 1cm grosime, care se lasa 15 min la rece, in frigider.

Bucatile se aranjeaza in tava acoperita cu hartie pergament, avand grija a se lasa mult loc pentru a se umfla. Palmierii se coc 15+15 min (dupa 15min se intoarce tava), in partea de mijloc a cuptorului, la foc potrivit.

Cand se racesc se pot tavali in zahar pudra vanilat.
Garantez ca ies mai buni decat cei cumparati.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...