duminică, 6 martie 2011

Cheesecake cu piersici, pe blat de biscuiti



INGREDIENTE pentru o tava de 22cm diametru:
200g biscuiti / piscoturi sau biscuiti+piscoturi (eu asa procedez)
50g nuca
150g unt topit

400g crema de branza
200g frisca lichida
3 linguri miere
200ml compot piersici (zeama)
10g gelatina
piersici din compot

PREPARARE:
Pentru blat, biscuitii si piscoturile se macina in robotul de bucatarie si se amesteca foarte bine cu nuca macinata si untul topit. Nuca este optionala, putand fi inlocuita cu alte 50g de biscuiti.
Pe fundul unei tavi de tort cu pereti detasabili se fixeaza hartie de copt (se aseaza hartia pe fundul tavii cu peretii acesteia desfacuti, care apoi se inchid astfel incat sa prinda hartia).
Cu o lingura se preseaza amestecul de biscuiti pe fundul si peretii tavii, care apoi se lasa 30 de minute la frigider, pentru a permite untului sa se solidifice.

Branza se amesteca cu mierea, zeama de la compot si putina esenta de vanilie.
Din considerente economice, eu folosesc 60% Mascarpone Prodlacta, 40% branza de vaci Lacteea, iar combinatia imi ofera o crema de branza foarte fina, fara cocoloase si indeajuns de grasa pentru a obtine textura optima de Cheesecake.
Gelatina se lasa 10 minute sa se umfle in apa rece (100ml) si apoi se topeste la foc mic. Imediat dupa ce s-a dizolvat, gelatina se toarna putin cate putin peste compozitia cu branza.

Separat se bate frisca (eventual si cu un pliculet de intaritor) si imediat ce incepe sa se intareasca se toarna peste compozitia cu branza, amestecand pentru a se incorpora complet.
Crema astfel obtinuta se toarna in tava tapetata cu biscuiti, se niveleaza, iar pe deasupra se aseaza piersici taiate bucatele, cat sa acopere suprafata superioara a tortului.
Bucatele de piersica se pot incorpora si in crema de branza, dar eu am preferat sa nu o fac, pe motiv de pitici mofturosi.
Tortul se acopera cu folie si se lasa cel putin 3 ore la frigider.
Inainte de a detasa peretii tavii, se trece cu grija un cutit pe marginea acesteia, avand grija sa nu se patrunda in blat si sa il sfarame.



Timp de preparare: 45 minute

Sper sa va iasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...